diumenge, 16 de febrer de 2014

Avui us sorprendré amb una ...

COCA

Gràcies avi Toni per ensenyar-me aquesta recepte tant bona.

INGREDIENTS: 50g de nous (talladetes petitones), 1 sobre de llevat Royal, 1 rallada de llimona, 1 polsim de sal, 1 iogurt natural, 3 ous (separar la clara i el rovell), 1 oli d'oliva (mida del iogurt), 3 de farina (mida del iogurt), 2 de sucre (mida del iogurt), mantega.

Abans de tot encendre el forn elèctric a 220 graus i deixar la mantega fora la nevera.

Per començar posar mantega en el paper d'alumini i posar-ho en una plata de pirex (recipient per anar al forn). Jo he utilitzat un rectangular però vosaltres podeu fer servir el que vulgueu : rodó, quadrat, triangular... que és on anirá la coca.

Trenquem els ous i separem el rovell de la clara. Aquesta la remanem fins que quedi a punt de neu.

Juntem tots els ingredients en un bol e inclus la clara i ho barregem tot fent un moviment de baix cap a dalt.

Ara tirem aquesta massa dintre la plata i la escapem bé, uniformament.

La deixem durant 15 minuts al forn i després perque no es cremi obrim el forn i posem un paper d'alumini a sobre i la deixem 15 minuts més.

Una vegada passats els 15 minuts, ja la podeu treure, CUIDADO que cremarà molt!!!!

Suggeriments:

- Si voleu podeu posar pinyons o un altre fruit sec o no posar cap.
- Quan poseu la mantega en el paper d'alumini feu-ho sempre cap a la mateixa direcció (de baix cap amunt) , perquè sinó es pot trencar el paper.
- Podeu una vegada que s'hagi refredat posar a sobre de la coca sucre glass o fondant o xocolata desfeta:) o si la talleu per la meitat podeu omplir-la de mermelada o xocolata o ...

Espero que us surti tant bona com a mi.

Si voleu que la vostra familia estigui molt contenta, després de fer la coca heu de recollir la cuina i endreçar-ho tot.











              




Ens veiem a la pròxima entrada

3 comentaris:

  1. Hola Aina!
    Era bona la coca?
    Et puc donar un consell? si li poses sucre glas per sobre i ho poses sobre un plat es veurà millor presentat i farà mes goig ;). A veure quan em convides a menjar aquestes coses tant bones que cuines :) ....molt be l'últim consell, tot ben net!!! Un petonet

    ResponSuprimeix
  2. Tot i no agradar-me gaire aquest tipus de coca, haig de reconeixer que et va quedar molt be. Felicitats!!!

    ResponSuprimeix
  3. Crec recordar que el teu Avi Sr. Planell ja la feia quan el teu padri era jove i prim, era bonisima,
    Felicitats per la bona pinta que te.
    Un petonas del padri.

    ResponSuprimeix